(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
jablečná roláda
Potřebné ingredience
krupicový cukr - 150 g marmeláda nebo nutela - nastrouhaná jablka - 250 g polohrubá mouka - 150 g skořice - vanilkový cukr - 1 vejce - 4
Postup přípravy
Vejce s cukrem šleháme do hustší hladké hmoty. Jemně vmícháme mouku. Plech si vyložíme pečicím papírem, poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme cukrem a skořicí a zalijeme těstem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je těsto dorůžova
Po upečení papír opatrně stáhneme a ještě teplou roládu stočíme. Roládu můžeme také po upečení před svinutím potřít troškou marmelády nebo nutely. Po vychlazení nakrájíme a už stačí jen pocukrovat a podávat.
Po upečení papír opatrně stáhneme a ještě teplou roládu stočíme. Roládu můžeme také po upečení před svinutím potřít troškou marmelády nebo nutely. Po vychlazení nakrájíme a už stačí jen pocukrovat a podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé